pronk-elektra.nl

Pronk-Elektra

Liever direct contact?

Verduurzamen Woning

Wanneer u denkt aan het verduurzamen van uw huis, is het laten plaatsen van zonnepanelen een goede optie. Met deze investering bespaart u namelijk meteen op de hoge maandlasten van uw energieleverancier. Als u in zonnepanelen investeert, levert dit meteen het meeste op en verdient de kosten vaak al in enkele jaren terug. Platte daken zijn vrijwel altijd het best geschikt voor het plaatsen van panelen. Dit is namelijk de meest ideale positie waar zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Dit betekent dat de zonnepanelen op deze plek het meeste rendement opleveren. Echter is het op schuine daken ook mogelijk. Hier moet alleen wel gekeken worden naar waar de meeste opbrengst vandaan gehaald kan worden. Hiervoor zijn verschillende opstellingen en uitvoeringen beschikbaar. Wij leveren advies op maat! Iedere woning is namelijk anders. Wij zullen naar uw wensen luisteren en door de juiste kennis die wij in huis hebben, zullen wij een passend advies aanleveren.

Blijft het interessant om te investeren in de zonnepanelen nu de salderingsregeling minder wordt?

Ondanks het langer zal duren voordat u uw investering hebt terugverdiend, is het nog steeds heel aantrekkelijk om voor zonnepanelen te kiezen. Vanaf 2023 gaat de salderingsregeling afgebouwd worden. Dit betekent dat je ieder jaar iets minder terug geleverde stroom mag salderen. Het voordeel is dat deze afbouw zeer geleidelijk gaat. Er is namelijk sprake van een daling van 9% per jaar. Hierdoor kunt u pas in 2031 helemaal geen gebruik meer maken van deze regeling. 

Andere redenen voor het kiezen van zonnepanelen

  • Zonnepanelen worden steeds goedkoper in de aanschaf en dit betekent ook dat een installatie een stuk minder geld kost.
  • De kwaliteit van zonnepanelen gaat sterk omhoog. De nieuwste modellen gaan tot wel 30 jaar mee.
  • Het is goed mogelijk om een energieleverancier te zoeken met een hoge terug lever vergoeding, zodat u minder hinder hebt van de salderingsregeling.
  • U kunt de afbouw van de salderingsregeling compenseren door meer van uzelf geproduceerde stroom te gebruiken

Ook is de regering bezig met het creëren van een subsidie. Als u een accupakket in uw zonnepanelen installatie neemt, genereert dit. Dit genereert, zodat u het overtollige energie wat u opwekt kunt opslaan en later kunt gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld voor het laden van uw elektrische auto.

Ook kunt u uw btw op de zonnepanelen terugkrijgen. Hoe dit werkt leggen wij u uit als u een vrijblijvende offerte ontvangt.

Indien u voor Pronk Elektra kiest, kiest u voor een vakkundig en gecertificeerd zonnepanelenbedrijf die alles van a tot z regelt. Wij leveren zelfs onderhoudscontracten voor uw zonnepanelen installatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het reinigen van de installatie en het zorgen voor het optimaal presteren van uw installatie. Wij werken met optimizers, wat ervoor zorgt dat alle andere panelen optimaal blijven werken, wanneer er een paneel minder vermogen oplevert.

Geleverde diensten

Contact opnemen?

Onze platformen

Pagina foto