pronk-elektra.nl

Pronk-Elektra

Liever direct contact?

Gebouwautomatisering

Domoticaoplossingen staan voor gebouwautomatiseringen en geven installateurs de mogelijkheid hun expertise te vergroten. Zo wordt iedere elektrische installatie verrijkt. Bovendien nemen de gemakken ook voor de gebruikers toe. U moet hierbij denken aan het bedienen van diverse apparaten in uw gebouw. Het automatisch besturen van uw verlichting, verwarming, koeling, ventilatie, zonwering, gordijnen, camera’s, stopcontacten etc. U kunt het zo gek niet bedenken. Met de domoticaoplossing is het dus mogelijk om uw gebouw automatisch te besturen. Zo kunnen wij voor u op maat een systeem leveren. Iedereen heeft namelijk andere wensen en wij spelen hier op in door middel van de grote hoeveelheid mogelijkheden met ons domoticasysteem. 

Het systeem

Wat wij gebruiken is van Hager. Dit is het KNX-systeem. KNX is de enige, wereldwijd erkende standaard voor gebouwautomatisering. Het is een communicatieprotocol waarmee apparaten en installaties van zo’n 400 fabrikanten met elkaar kunnen ‘praten’.

Van verlichting, zonwering, audio en video, verwarming en beveiliging tot slimme energiemeters en andere apparaten zoals witgoed. Met KNX kunnen ze, in samenhang, slim geprogrammeerd en centraal aangestuurd worden via touchscreens, tablets of smartphones.

Het systeem biedt oplossingen voor alle niveaus van kennis, functionaliteit en omvang van zeer laagdrempelig tot complex. Het systeem kan bekabeld zijn of draadloos en werkt zowel binnen als buiten. Via het niveau van het product kunnen de componenten op verschillende manieren met elkaar praten. Dit kan via bekabeling, RF en over IP-verbindingen. Oplossingen beperken zich niet tot binnen de gebouwen. Weersbestendige IP55 buitenoplossingen maken namelijk ook deel uit van het aanbod. Het systeem maakt drie programmeermethodes mogelijk. Makkelijk of moeilijk. Door de uiteenlopende toepassingen onderscheidt iedere installatie zich qua omvang, functionaliteit en daarmee het benodigde kennisniveau. Hager biedt als enige fabrikant drie verschillende KNX-configuratiemethoden die aansluiten bij de verschillende kennisniveaus. Hiermee wordt KNX woningautomatisering binnen het bereik gebracht van een brede groep van installateurs en systemintegrators.

Toepassen van systeem in gebouwen

Dit systeem kunnen wij toepassen in bestaande gebouwen of in nieuwbouw. U kunt uw systemen bedienen door middel van een simpele schakelaar of dimmer aan de wand en ook via uw mobiel of tablet. Bovendien kunt u het systeem ook uitbreiden door een touch scherm aan de wand.

Geleverde diensten

Contact opnemen?

Onze platformen

Pagina foto