pronk-elektra.nl

Pronk-Elektra

Liever direct contact?

Verduurzamen Bedrijfspand/VVE/Vastgoed

Wanneer u denkt aan het verduurzamen van uw bedrijf, is het laten plaatsen van zonnepanelen een goeie optie. Bedrijven en organisaties hebben de taak om te verduurzamen. Het bedrijfsleven heeft nog een groot aandeel in de totale CO2-uitstoot van Nederland. Dat kan anders! Bovendien heeft het bedrijfsleven juist daken tot zijn beschikking die geschikt zijn voor zonnepanelen. Consumenten en stakeholders besteden meer aandacht aan duurzaamheid van een bedrijf dan ooit. Gelukkig heeft verduurzamen met zonnepanelen talloze voordelen voor de ondernemer. Met deze investering bespaart u meteen op de hoge maandlasten van uw energieleverancier. Wanneer u zelf in uw zonnepanelen investeert, levert dit meteen het meeste op en verdient u ze vaak al in enkele jaren terug. Platte daken zijn vrijwel altijd het best geschikt voor het plaatsen van panelen, omdat deze daar op de meest ideale positie geplaatst kunnen worden en dus het meeste rendement leveren. Op schuine daken is het echter ook mogelijk, alleen hier moet wel gekeken worden waar de meeste opbrengst vandaan gehaald kan worden. Er zijn verschillende opstelling en uitvoeringen beschikbaar. Wij leveren advies op maat, ieder bedrijf is namelijk anders. Wij zullen naar uw wensen luisteren en door de juiste kennis in huis te hebben, zullen wij een passend advies aanleveren.

Blijft het interessant om te investeren in de zonnepanelen nu de salderingsregeling minder wordt?

Hoewel het langer zal duren voordat u uw investering hebt terugverdiend, is het nog steeds heel aantrekkelijk om voor zonnepanelen te kiezen. Vanaf 2023 gaat de salderingsregeling afgebouwd worden. Dit betekent dat je ieder jaar iets minder terug geleverde stroom mag salderen. Het voordeel is dat dit afbouwen zeer geleidelijk gaat. Er is sprake van een daling van 9% per jaar, waardoor u pas in 2031 helemaal geen gebruik meer kunt maken van deze regeling.

Andere redenen voor het kiezen van zonnepanelen

  • Zonnepanelen worden steeds goedkoper in de aanschaf en dit betekent ook dat een installatie een stuk minder geld kost.
  • De kwaliteit van zonnepanelen gaat sterk omhoog. De nieuwste modellen gaan tot wel 30 jaar mee.
  • Het is goed mogelijk om een energieleverancier te zoeken met een hoge terug lever vergoeding, zodat u minder hinder hebt van de salderingsregeling.
  • U kunt de afbouw van de salderingsregeling compenseren door meer van uzelf geproduceerde stroom te gebruiken

Ook is de regering bezig met het creƫren van een subsidie. Als u een accupakket in uw zonnepanelen installatie neemt, genereert dit. Dit genereert, zodat u het overtollige energie wat u opwekt kunt opslaan en later kunt gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld voor het laden van uw elektrische auto.

Ook kunt u uw btw op de zonnepanelen terugkrijgen. Hoe dit werkt leggen wij u uit als u een vrijblijvende offerte ontvangt.

Indien u voor Pronk Elektra kiest, kiest u voor een vakkundig en gecertificeerd zonnepanelenbedrijf die alles van a tot z regelt. Wij leveren zelfs onderhoudscontracten voor uw zonnepanelen installatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het reinigen van de installatie en het zorgen voor het optimaal presteren van uw installatie. Wij werken met optimizers, wat ervoor zorgt dat alle andere panelen optimaal blijven werken, wanneer er een paneel minder vermogen oplevert.

Geleverde diensten

Contact opnemen?

Onze platformen

Pagina foto